• GROOTHANDEL IN PORTUGESE PRODUCTEN
  • ADRES : RIGA 4 E, BARENDRECHT
  • ZATERDAG GEOPEND VOOR AFHAAL, LOCATIE OPEN 10:00-15:00
  • VOOR PARTICULIEREN OF BEDRIJVEN
  • info@portugeseproducten.nl
  • GROOTHANDEL IN PORTUGESE PRODUCTEN
  • ADRES : RIGA 4 E, BARENDRECHT
  • ZATERDAG GEOPEND VOOR AFHAAL, LOCATIE OPEN 10:00-15:00
  • VOOR PARTICULIEREN OF BEDRIJVEN
  • info@portugeseproducten.nl

Vila Flor Douro Reserva Tinto Casa D'Arrochella 0,75 L

Beschrijving

Vila Flor Douro Reserva Tinto Casa D'Arrochella 0,75 L


Regio Douro – Gecontroleerde oorsprongsbenaming (DOC)

Subregio Boven-Douro

Productiezone Quinta da Peça en Quinta das Trigueiras

Wijngaardgebied 35ha

Bodemherkomst schist

Wijngaard Hoogte 130 tot 490 meter

kasten Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão Tinta Roriz.

Rode kleur met hints van granaatappel. complexe geur en intense, rijke kruidige en houtachtige tonen met geïntegreerde stage . Complexe smaakbeleving, gestructureerd lichaam, stevige en rijke tannines, goede kruidige tonen en lichte bloemen. Eindigt rijk en persistent

Bewaaradvies Vanwege de organoleptische kenmerken, zeer positieve flesrijping tijdens de komende 7 jaar.

Behoud in donkere ruimte Vochtigheid 70% en temperatuur 14ºC.

hoe te serveren Decanteer 5 minuten voordat u de wijn laat ademen.

Dienen tussen 16-17ºC.

Ongefilterde wijn, dus kan een residu bevatten. wijnmaker Luís Soares Duarte


Casa d'Arrochella heeft de filosofie om alleen druiven van eigen landgoederen te gebruiken. Op deze manier kunnen we de maximale kwaliteit garanderen bij het bewaken van de hele vegetatieve cyclus, waardoor wijnen van hoge kwaliteit worden verkregen.


Casa d'Arrochella

Bernardo de Arrochela Alegria zegt dat «het project van Casa d'Arrochella, in de Douro, mijn nalatenschap zal zijn voor mijn opvolgers». Het is een project dat twintig jaar geleden is gestart en dat, zonder de geschiedenis en de eeuwenoude Trás-os-Montes-banden van de familie Arrochella te vergeten, met grote persoonlijke voldoening probeerde drie gedifferentieerde maar complementaire wijnmakerijen te ontwikkelen als terroirs van uitmuntendheid in de Douro Superior.

Momenteel heeft Casa d'Arrochella meer dan 80 ha aan wijngaarden, verspreid tussen Quinta do Cerval, in Vila Nova de Foz, een eigendom gelegen aan de oevers van de Douro met een totale oppervlakte van 160 ha, Quinta das Trigueiras, in Vila Flor, in een typisch landschap van Trás-os-Montes, met granieten bodems en gewijd aan blanken, in 44 ha, en Quinta da Peça, met meer dan 50 ha, naast het middeleeuwse dorp Vilas Boas, waar, naast de wijngaarden, het wijnbouw- en logistiek centrum.

Commercieel is Casa d'Arrochella aanwezig op de binnenlandse en buitenlandse markten via haar merken Grandes Quintas, Reserva e Colheita, Vilaflor Reserva en Villas-Boas reserva, en niet te vergeten in het premiumsegment , onze Cerval en Casa d'Arrochella Reserva.

En het is in deze Douro met een openlijk transmontana-ziel, als een wijngebied uit de Oude Wereld dat het meest authentieke vertegenwoordigt dat we in Portugal hebben, dat Casa d'Arrochella, als de opvolger van Nicolau de Arrochella Moraes e Castro Pimentel, Conde d'Arrochella , President van de Kamer van Peers van het Koninkrijk tijdens het bewind van D. Pedro V, 27ste Beheerder van de obligaties van Santa Catarina, in Chaves, ingesteld in 1249, van die van Nossa Senhora do Pópulo, in Murça, hoofd van Morais, 26e Patron door opvolging van Igreja de São Francisco, in Bragança, en vertegenwoordiger van de uitgestorven Eer van Morais, in Macedo de Cavaleiros, is van plan meer dan dertig vorige generaties te eren en in deze nieuwe tijd te bouwen en te consolideren in Trás -os-Montes zijn toekomst voor de komende generaties.


De afgebakende Douro-regio kent een enorme diversiteit, met klimatologische, geologische en culturele verschillen. Het Douro-project van Casa d'Arrochella is gericht op de zogenaamde Douro Superior, met wijngaarden die voornamelijk op leisteenbodems zijn geplant, met de traditionele druivensoorten van de regio, met een toenemende nadruk op Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão en Tinta Amarela.

Door de klimatologische verschillen binnen de Douro Superior zelf kunnen de variaties tussen de wijngaarden van Vila Nova de Foz Côa en die van Vila Flor elk jaar worden gebruikt als een onderscheidend element van de unieke specificiteit van elke oogst.