• GROOTHANDEL IN PORTUGESE PRODUCTEN
  • ADRES : RIGA 4 E, BARENDRECHT
  • ZATERDAG GEOPEND VOOR AFHAAL, LOCATIE OPEN 10:00-15:00
  • VOOR PARTICULIEREN OF BEDRIJVEN
  • info@portugeseproducten.nl
  • GROOTHANDEL IN PORTUGESE PRODUCTEN
  • ADRES : RIGA 4 E, BARENDRECHT
  • ZATERDAG GEOPEND VOOR AFHAAL, LOCATIE OPEN 10:00-15:00
  • VOOR PARTICULIEREN OF BEDRIJVEN
  • info@portugeseproducten.nl

Raposeira Espumante Reserva Brut / Brut Reserva Mousserende Wijn 0,75 L

€ 13,99
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

Raposeira Espumante Reserva Brut / Brut Reserva Mousserende Wijn 0,75 L

Een fruitig appelaroma en een aanhoudende smaak, is het ideaal als aperitief of digestief.

Druivensoorten: Malvasia Fina, Cerceal en Gouveio Real
Rijping: Minimaal 3 jaar in de kelder
Inhoud: 750 ml


Door de eeuwen heen heeft Raposeira een stevige positie op de markt verworven dankzij de hoge kwaliteit van de geproduceerde mousserende wijnen.


Het prestige van wijnen uit de regio Lamego dateert uit de 16e eeuw en werd definitief gevestigd met de productie van Raposeira-mousserende wijnen, een bedrijf dat 120 jaar geleden werd opgericht.

Studies die vervolgens werden uitgevoerd door de eigenaren in de beroemde regio Champagne, in Frankrijk, en een reeks experimenten die door hen werden uitgevoerd in de Lamenese landen, hebben de persoonlijkheid van enkele van de meest gerenommeerde Portugese mousserende wijnen gecreëerd.

Lamego, land van grote perkamenten en met een vaste plaats in de geschiedenis van Portugal, was daarom het moederland van deze nectar die zijn grondstof ontleende aan de originele champagnevariëteiten, maar die zich heeft bewezen als een product van een zeer nationale karakter.

In de loop van de tijd heeft Raposeira een solide positie op de markten veroverd dankzij de hoge kwaliteit van de geproduceerde mousserende wijnen. Deze kwaliteit leverde hem het bijna permanente leiderschap van de sector op nationaal niveau op.

Het is met uiterste zorg, hoge professionaliteit en strikte kwaliteitscontrole dat Raposeira de druiven selecteert, transporteert en vinifieert.

Elke productiefase wordt nauwlettend gevolgd door wijnmakers, wiens wetenschappelijke kennis een eeuw aan opgebouwde ervaring consolideert.

De tweede gisting vindt plaats op fles volgens de traditionele champagnemethode, of de klassieke methode. Zo ontwikkelen wijn en natuurlijke gisten een zorgvuldig evolutieproces waarin de omstandigheden van vochtigheid, licht en temperatuur fundamenteel zijn.

De operaties van "remuage", "degorgement" en likeurisatie, altijd door de handen van degenen die het weten, voltooien het proces van het maken van deze mousserende wijnen en geven het de laatste hand aan onderscheid.

Mousserende Raposeira-wijnen behouden het intense karakter van de regio Beira-Douro, sublimeren de onmiskenbare smaak van de nectars en zijn het resultaat van de volharding van de mensen.