Queijo São Jorge DOP 7 meses / Kaas Sao Jorge DOP 7 maanden Acores 400 Gr.
Beschrijving
Queijo São Jorge DOP 7 meses / Kaas Sao Jorge DOP 7 maanden Acores 400 Gr.
Van het beste dat het eiland São Jorge te bieden heeft,
creëren we al eeuwenlang een kenmerkende gezouten kaas met een halfharde pasta.
São Jorge DOP Kaas, 7 maanden gerijpt is een product met een sterk, zuiver en kruidig aroma, verkregen uit rauwe koemelk, zout en stremsel.
Het is een kaas die geproefd kan worden op een kaasplankje vergezeld van een intense wijn, zodat er een balans van smaken ontstaat.
Beschikbaar in volledig formaat, kwartjes en schijven/partjes. São Jorge DOP Kaas São Jorge Cheese DOP (Benaming van Beschermde Oorsprong) is een van de bekendste producten in Portugal en zijn geschiedenis versmelt met de geschiedenis van het eiland zelf.
Volgens de legende dateert het begin van de kaasproductie uit het midden van de 19e eeuw. XV.
De productie ervan is geïnitieerd door de Vlaamse kolonisten, ervaren producenten van voedingsproducten zoals vlees, melk en afgeleide producten.
In de loop der jaren zijn traditionele productiemethoden van generatie op generatie doorgegeven, waarbij de specifieke kenmerken die het klimaat en de vegetatie van de weilanden van het eiland bepalen door de gebruikte rauwe melk behouden blijven, op een zodanige manier dat het product werd onderscheiden en gecertificeerd met de DOP toestand.