• GROOTHANDEL IN PORTUGESE PRODUCTEN
  • adres: Riga 4 E, Barendrecht
  • zaterdag geopend voor afhaal locatie : 10:00 t/m 15:00
  • VOOR PARTICULIEREN OF BEDRIJVEN
  • GROOTHANDEL IN PORTUGESE PRODUCTEN
  • adres: Riga 4 E, Barendrecht
  • zaterdag geopend voor afhaal locatie : 10:00 t/m 15:00
  • VOOR PARTICULIEREN OF BEDRIJVEN

Malhadinha Vinho Tinto 2017 / Malhadinha Rode Wijn 2017

€ 54,99

incl. belastingen plus verzending
Productgegevensblad

Beschrijving

Malhadinha Vinho Tinto 2017 / Malhadinha Rode Wijn 2017


Kwaliteits wijn uit de Alentejo streek uit Portugal.

Een van de betere wijnen uit Portugal, wat een heerlijke wijn.

Bij aankoop van 3 flessen worden deze in een houten geschenkdoos geleverd.


Malhadinha Rode Wijn wordt gekenmerkt door een uitbundige en verleidelijke neus met aroma's van rood en zwart fruit, aanwezig maar goed geïntegreerd. In de mond blijft het fruitige register complex en zeer gestructureerd, ondersteund door rijpe en zijdezachte tannines, met een zeer lange afdronk en een groot verouderingspotentieel.

Druiven met de hand geplukt in dozen van 12 kg en zorgvuldig geselecteerd op de tafel naar keuze. Fermentatie vond plaats in een molen bij een gecontroleerde temperatuur met verschillende stappen gedurende het proces. Rijping gedurende 16 maanden in nieuwe Franse eiken vaten.

Het kleinste detail dat ten grondslag ligt aan het maken van geweldige wijnen.

Bij Herdade da Malhadinha Nova wordt niets willekeurig gedaan. De wijnmakerij, die in 2003 helemaal opnieuw is gebouwd, is opzettelijk ingebed in een oneffen terrein en profiteert van de natuurlijke neiging tot het maken van wijn.

Druivensoorten: Alicante Bouschet 45%, Touriga Ncional 25% Tinta Miúda 15%, Cabernet Sauvignon 10%, Syrah 5%

Vol % 14,5 %

De druiven, geoogst in de wijngaarden, reizen met de hand in manden van 12 kg totdat ze onmiddellijk worden ontvangen, in de ruimte die ze een boog geeft. Onder het oplettende menselijke oog, na het sorteren in de wijngaard, passeren ze de selectietafel. Ze gaan verder met ontstelen en gaan de vaten binnen, zonder hun toevlucht te nemen tot het gebruik van bommen. Druivenmaceratie wordt vermeden en de uiteindelijke kwaliteit van de wijnen is gegarandeerd.