• GROOTHANDEL IN PORTUGESE PRODUCTEN
  • ADRES : RIGA 4 E, BARENDRECHT
  • ZATERDAG GEOPEND VOOR AFHAAL, LOCATIE OPEN 10:00-15:00
  • VOOR PARTICULIEREN OF BEDRIJVEN
  • info@portugeseproducten.nl
  • GROOTHANDEL IN PORTUGESE PRODUCTEN
  • ADRES : RIGA 4 E, BARENDRECHT
  • ZATERDAG GEOPEND VOOR AFHAAL, LOCATIE OPEN 10:00-15:00
  • VOOR PARTICULIEREN OF BEDRIJVEN
  • info@portugeseproducten.nl

Barao de Vilar Porto Tawny 10 Anos / Barao de Vilar Port wijn Tawny 10 jaar oud 0,75 L

€ 16,99

incl. belastingen plus verzending

Beschrijving

Barao de Vilar Porto Tawny 10 Anos / Barao de Vilar Port wijn Tawny 10 jaar oud 0,75 L

Oorsprong: DOC Porto

Druivensoorten: - Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão en andere traditionele druivensoorten uit de Douro-regio

Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten bij gecontroleerde temperatuur, met 1 dag voorgistende maceratie en 2 dagen voor fermentatie.

De druiven mogen geen smaak hebben.

Proefnotities Deze geweldige Barão de Vilar 10 jaar oude Tawny Port heeft geduldig 10 jaar gerijpt in gekruide eikenhouten vaten, en heeft een zachte, zachte textuur verkregen met een intens complexe neus die het aantrekkelijke rozijnen fruit aanvult.

Klaar om te drinken.

Het is een heerlijke dessertwijn en is de perfecte afsluiter van elke maaltijd of bij zoete desserts, gehakt taarten, cakes, melkchocolade, walnoten, noten, crème brûlée, Roquefort en als digestief bij sigaren.

Kan enkele weken open blijven staan.

Alcohol: 20%

Wijnmaker: Álvaro van Zeller


Tawny Ports zijn rode wijnen die rijpen in houten vaten en afhankelijk van hun leeftijd verschillende tinten vertonen. De kleuren kunnen variëren van intens rood dat geleidelijk zachter wordt tot een goudbruine kleur. Met de tijd "in-wood", nemen Tawny's ook toe in aromatische complexiteit, waarbij de aroma's van onder andere gedroogd fruit (walnoten en amandelen), hout, koffie en chocolade worden versterkt. De meest voorkomende referenties zijn Tawny's met indicatie van leeftijd en Colheitas. Tawny Port vertegenwoordigt altijd een blend van verschillende batches, met verschillende tijdsduur in vaten, en waarvan de gemiddelde leeftijd (10, 20, 30 en 40 jaar) vermeld op het etiket, dat lot zijn speciale en unieke kenmerken verleent.