• GROOTHANDEL IN PORTUGESE PRODUCTEN
  • ADRES : RIGA 4 E, BARENDRECHT
  • ZATERDAG GEOPEND VOOR AFHAAL, LOCATIE OPEN 10:00-15:00
  • VOOR PARTICULIEREN OF BEDRIJVEN
  • info@portugeseproducten.nl
  • GROOTHANDEL IN PORTUGESE PRODUCTEN
  • ADRES : RIGA 4 E, BARENDRECHT
  • ZATERDAG GEOPEND VOOR AFHAAL, LOCATIE OPEN 10:00-15:00
  • VOOR PARTICULIEREN OF BEDRIJVEN
  • info@portugeseproducten.nl

Azeite Herdade Esporao Virgem Extra / Herdade Esporao Olijfolie Virgem Extra 0,5 L

Beschrijving

Azeite Herdade Esporao Virgem Extra / Herdade Esporao Olijfolie Virgem Extra 0,5 L


OLIJFOLIECONCEPT

Olijfolie met een glad en harmonieus profiel, met een goede balans van de typische fruitige aroma's van Alentejo olijven.

OLIJFGAARD

We selecteerden 1.600 hectare olijfgaarden in Alentejo, waar al generaties lang olijven worden verbouwd. Een deel van deze olijfgaard volgt het traditionele systeem, waarbij de nieuwere olijfgaarden intensief worden beheerd.

In het traditionele systeem zijn veel olijfbomen meer dan 100 jaar oud met een grote afstand tussen de bomen, die groot zijn. In het intensieve systeem worden nieuwe plantages gepresenteerd in kleinere ruimtes, wat resulteert in middelgrote bomen, meer aangepast aan mechanisch oogsten.

Het productiesysteem is Integrated Production, dat is gebaseerd op meer ecologisch duurzame culturele praktijken en het gebruik van fauna om plagen en ziekten van olijfbomen te helpen bestrijden.

PRODUCTIE

De olijven worden enkele uren na de oogst per variëteit gesorteerd en in de pers van Esporão in Reguengos de Monsaraz ontvangen en onmiddellijk verwerkt. Extractie begint met het snel malen van het fruit. Na het malen wordt de resulterende pasta onderworpen aan een kloppen, met perfect gecontroleerde temperatuur en kloptijd om de olie te laten ontsnappen uit de pulpcellen en om de aroma's van elke variëteit en die elke olie kenmerken te behouden.

De pasta gaat naar de karaf waar de olie wordt gescheiden van de olijvenpulp en het water, wat resulteert in een olie die nog steeds wat vocht en onzuiverheden bevat. De olie wordt gereinigd door centrifugeren en is dus klaar om te worden gefilterd en verpakt.

Extractie gebeurt koud, nooit hoger dan 27ºC.

MEER DETAILS

VISUEEL

Geelachtig groen.

OLFACTORISCHE

Fruitige groene en rijpe olijven. Met tonen van fruit, kruiden en blad.

SMAKELIJK

Fris, licht bitter en kruidig ​​met een nootachtige afdronk.

GEBRUIK EN HARMONISATIE

Olijfolie met eenvoudige organoleptische kenmerken, lichte tot gemiddelde intensiteit, geschikt voor het afwerken van gerechten met gerechten met een lage gemiddelde intensiteit, diverse soepen en ovenschotels.

MAXIMALE ZUURGRAAD0,2%

BEHOUD

Om de eigenschappen van deze natuurlijke olie beter te behouden, wordt aanbevolen om deze op een koele plaats te bewaren, beschermd tegen licht.