• GROOTHANDEL IN PORTUGESE PRODUCTEN
  • ADRES : RIGA 4 E, BARENDRECHT
  • ZATERDAG GEOPEND VOOR AFHAAL, LOCATIE OPEN 10:00-15:00
  • VOOR PARTICULIEREN OF BEDRIJVEN
  • info@portugeseproducten.nl
  • GROOTHANDEL IN PORTUGESE PRODUCTEN
  • ADRES : RIGA 4 E, BARENDRECHT
  • ZATERDAG GEOPEND VOOR AFHAAL, LOCATIE OPEN 10:00-15:00
  • VOOR PARTICULIEREN OF BEDRIJVEN
  • info@portugeseproducten.nl

2PR Colheita Branco 2021

Beschrijving

2PR Colheita Branco 2021

Zeer kwalitatieve wijn uit de Douro Regio, van het wijnhuis DUPLO 2PR


Nieuwe enkele wijnstok geplant op hoogte. Lage productie, en alleen met inheemse variëteiten die sterk aanbevolen worden in de Douro voor de productie van witte wijnen: Viosinho; Gouveio en Rabigato. Zuid-blootstelling.

Citrusgele kleur. Extreem geurig, met aroma van wit fruit en licht oranjebloesem. In de mond is het omhullend met een goede frisheid in de mond, eindigend met mineraliteit. Servicevoorstel tussen 10ºC en 12ºC.


Regio : Douro DOC

Subregio : Cima-Corgo

Analytische gegevens:

Alcohol: 12,3% vol.; Totale zuurgraad: 7,8 g/L acc. wijnsteen; Vluchtige zuurgraad: 0,2 g/L ac. Azijnzuur; pH: 3,01.

Totale productie:

2600 flessen van 75cl.

Nieuwe enkele wijnstok geplant op hoogte. Lage productie, en alleen met inheemse variëteiten die sterk aanbevolen worden in de Douro voor de productie van witte wijnen: Viosinho; Gouveio en Rabigato. Zuid-blootstelling.

Vinificatie:

De oogst vond plaats onder ideale weersomstandigheden, in de 2e week van september. De druiven werden zorgvuldig geselecteerd, onderworpen aan directe persing van de hele tros, gevolgd door het fermentatieproces gedurende 20 dagen. Daarna volgde een stage van 6 maanden in Inox.


A DUPLO PR

Duplo PR is een oenologisch adviesbureau dat technische diensten ontwikkelt, voornamelijk in de afgebakende regio van de Douro, wiens algemene technische vaardigheden gebaseerd zijn op de verantwoordelijkheid van de volledige follow-up, van het markeren van de oogstdata tot het bottelen van de wijnen.
‍ Met
een sinds 2001 vernieuwd team is Duplo PR ontstaan ​​uit de behoefte om Quinta wijnbedrijven en projecten te ondersteunen zonder vaste oenologieteams. Sommige van de producenten die we begeleiden, zijn bij ons sinds 2004 en zijn al echte langetermijnpartners.

Onze grootste verantwoordelijkheid is de technische component, maar de grootste motivatie wanneer we met Quinta-producenten werken, is om iemands droom te vervullen om zijn eigen wijn te maken. We dromen samen en lopen het risico ambitieus te zijn, met de wil om het altijd beter te doen. We visualiseren, bouwen en lopen samen, met duurzaamheid en consistentie in de tijd.

Het resultaat van ons werk spreekt voor zich: een van onze oudste partners, wiens oorspronkelijke doel was om een ​​betere manier voor zijn druiven te vinden, begint zijn reis met de productie van een enkele wijnreferentie met ongeveer 42.000 flessen. Het is vandaag, enkele jaren later, met een productie van ongeveer 250.000 flessen, gediversifieerd in 7 kwalitatieve reeksen met toegevoegde waarde, en is nu al een zeer erkend merk bij de consument, waar we zo trots op zijn.

Een voorbeeld dat ook wordt weerspiegeld in andere producenten, die ernaar streefden om hun eigen weg te bewandelen, de verkoop van druiven aan derden af ​​te schaffen en hun eigen Douro DOC te maken, vandaag hebben ze hun identiteit op zo'n manier versterkt dat ze nu al nieuwe facetten van de productie riskeren , namelijk in de sector Port. Of zelfs nieuwe projecten omarmen, gedurfd in hun concept, maar voorzichtig met hun authenticiteit, in een nieuwe globale en eigentijdse visie.

We zijn samen opgegroeid.

Dit jaar 2021 vieren we 20 jaar consultancy en de missie blijft hetzelfde: het is niet genoeg om de wijnen te maken, oenologisch advies is voor ons monitoring en totale levering aan het project, van monitoring van de wijnbouw tot de bouw en/of renovatie van de kelder, technische ondersteuning, creatie van een merk en zijn waarden, promotie, verspreiding en zelfs internationalisering van de wijnen die we samen met onze klanten maken.

Samen met al deze groei begonnen we in 2005 aan een nieuw avontuur dat Duplo PR verrijkte: het creëren van onze eigen merken met eigen wijnen. We wilden onszelf uitdagen om te experimenteren en processen en terroirs te testennieuwe, waarbij ze alle risico's en verantwoordelijkheden op zich nemen, evenals het enthousiasme en de professionele verrijking die dergelijke uitdagingen bieden. Zo werd in 2005 met passie, maar zonder compromis, onze eerste wijn geboren, de 2PR Grande Reserva Red, die we tot op de dag van vandaag produceren, en in 2007 de eerste ITER, ondertekend door Filipa Pizarro.

Vandaag, na 20 jaar overleg, 7 gelijktijdige Quinta-producenten, van verschillende groottes, in de afgebakende regio in de Douro, een half miljoen flessen per jaar onder onze leiding van 150 hectare wijngaarden op verschillende hellingen van de Douro, hebben we 2 eigen merken (2PR en ITER) met zeer beperkte oplages en representatief voor de kwaliteit en het profiel dat we nastreven.